تکنیک های نواختن کاخن: از مبتدی تا پیشرفته

تکنیک های نواختن کاخن

تکنیک های نواختن کاخن: از مبتدی تا پیشرفته

 

ساز کاخن یا کاخون یک کلمه ی اسپانیایی است، به معنی صندوق یا جعبه که به عنوان نوعی ساز کوبه‌ای شناخته می‌شود. ریشه‌ی این ساز جذاب به آفریقا و آمریکا برمی گردد. از گذشته تا به امروز کاخن دچار تغییر و تحولات متعددی شده است که امروزه این ساز را با نام کاخن می شناسیم .نوازنده با نشستن روی ساز با دست هایش به آن ضربه میزند و موسیقی را می‌نوازد. در کنار سایر موضوعات، اهمیت تکنیک‌های نواختن کاخن بسیار برجسته و چشمگیر است. آموزشگاه موسیقی بهنواز در این مقاله قصد دارد شما را با ساز کاخن آشنا کرده و تکنیک‌های نواختن آن را به شما آموزش دهد. این مطلب برای کسانی که علاقه‌مند به یادگیری کاخن هستند، بسیار مفید خواهد بود.

 

دسترسی آسان به دیگر مقالات

آموزش کاخن: یادگیری سریع و آسان کاخن برای مبتدیان

آموزش ضرب و تمپو به زبان ساده و روان

آموزش داربوکا: صفر تا صد نوازندگی داربوکا

 

اصول اولیه نواختن کاخن چیست؟

نحوه نشستن و قرار گیری دست ها برای ضربع زدن یکی از موارد پایه‌ی تکنیک های نواختن کاخن است. باید به این موضوع توجه کنید که طریقه‌ی نشستن فرد روی کاخن علاوه بر‌‌ تاثیر گذاشتن روی طول عمر کاخن، روی سلامتی بدن شما هم نیز تاثیرگذار است. ستون فقرات باید به حالت صاف باشد و از خم شدن بیش از حد بپرهیزید همچنین پا هایتان باید به حدی باز کنید که بتوانید به راحتی به جلو ساز ضربه بزنید. زانوها باید کمی متمایل باشد به حدی که راحت بتوانید کمر خود را صاف نگه دارید همچنین زانو ها باید پایین تر از لبه های بالای ساز نیز باشد.پاها باید بسیار راحت و نرمال روی زمین و کنار کاخن قرار بگیر تا تعادل حفظ شود و در طول نوازندگی باعث ایجاد خستگی نشود.

حالت دست ها در ضربه زدن به کاخن حائز اهمیت است زیرا دست ها در تکنیک های نواختن کاخن تاثیرات زیادی بر‌روی ریتم ملودی آهنگ، راحتی نوازنده و همچنین زمان بندی دقیق ضربه زدن دارد. دست ها باید به حالت آزاد و طبیعی باشد و مچ دست ها نباید سفت گرفته شود، انگشتان باید به حالت آماده و مقداری خمیده باشد.

 

کاخن

تکنیک‌های اصلی نواختن کاخن

دراین بخش میخواهیم شما را با تکنیک های نواختن کاخن آشنا کنیم می‌خواهیم به شما،انواع ضربه ها و تولید صدا های مختلف همچنین انواع تکنیک های ترکیبی ضربه ها را به شما آموزش دهیم.

  • ضربه با کف دست (Boss tone): برای تولید صدای قوی و بم به هنگام نواختن کاخن باید با قسمت میانی کف دست به مرکز کاخن کمی پایین تر ضربه زد. ایجاد صدای بم در ریتم های نواختن یکی از اساسی ترین صدا ها است.
  • ضربه با انگشتان (Slap tone): نوازنده با ضربه زدن با انگشتان به گوشه های بالای ساز، صدایی تیز و برجسته تولید می کند.انگشتان باید به حالت خمیده باشد ضربه زده شود و بلافاصله انگشتان جدا شود تا صدایی تیز نواخته شود.
  • ضربه با نوک انگشتان (Tip Tone):معمولا برای ایجاد صدایی ریز و ملایم باید با نوک انگشتان دست به لبه وسط ساز ضربه زد. صدا های ریز معمولا برای پیچیدگی ریتم موسیقی استفاده می‎‌شود.

در ادامه با استفاده از تکنیک رول، که از انگشتان برای ایجاد ضربات متوالی و سریع استفاده می‌کندو‌همچنین برای ایجاد ریتم یکنواخت، پر کردن فاصله میان ضربات اصلی و ایجاد ملودی نیز از این تکنیک ها برای نواختن کاخن استفاده می‌کنیم.

 

4‌نوع ترکیب تکنیک های نواختن کاخن برای ایجاد ریتم موسیقی

  1. ترکیب ضربه باس و اسنیر

یک نوع از ترکیب تکنیک های نواختن کاخن ترکیب همزمان یا متناوب ضربه باس و اسنیر است که ابتدا با کف دست به وسط کاخن و سپس با انگشتان به لبه‌ی کاخن نیز ضزبه زده می‌شود.

  1. ترکیب ضربه دست باز و تاک

این روش یکی از انواع تکنیک های پرکاربرد در نواختن کاخن است.صدای حجیم و بلند در کنار صدای نازک و ملایم نواخته می‌ ‌شود. دست باز نگه داشته می‌شود و به وسط ساز ضربه میزند(دست باز) و از نوک انگشتان یا بخشی از انگشتان خود برای ضربه زدن به سطح کاخن (تاک)استفاده کنید.

  1. ترکیب رول و ضربه مداوم

در تکنیک های نواختن کاخن، ترکیب رول و ضربه مداوم به نوازنده این امکان را می‌دهد تا ریتم‌های پویاتر و پیچیده‌تری ایجاد کند. رول شامل ضربات سریع و پشت سر هم با سرعت بالا است. ضربه مداوم شامل ضربات یکنواخت و پیوسته است که معمولاً با حرکات متناوب دست راست و چپ ایجاد می‌شود

  1. ترکیب میکرودینامیک

ترکیب میکرودینامیک در تکنیک‌های نواختن کاخن به استفاده از تغییرات جزئی در شدت و حجم صدا برای ایجاد تنوع و عمق در ریتم اشاره دارد. این تکنیک شامل تغییرات ظریف در شدت ضربات، مانند افزایش و کاهش تدریجی صداها در طول یک قطعه موسیقی است.

اهمیت زمان بندی دقیق و مترونوم در تکنیک های نواختن کاخن

زمان‌بندی دقیق در اجرای تکنیک‌های کاخن یکی از عوامل کلیدی برای ایجاد ریتم‌های منظم و موسیقیایی است. مترونوم ابزاری ارزشمند برای نوازندگان است که به آنها کمک می‌کند تا ریتم‌ها و زمان‌بندی‌ها را به درستی حفظ کنند.

مترونوم ابزاری است که به طور ثابت زمان را اندازه‌گیری می‌کند و به نوازنده کمک می‌کند تا ریتم و زمان‌بندی را به درستی حفظ کند. این وسیله معمولاً قابل تنظیم است تا تعداد ضربه‌ها در دقیقه (BPM) را تغییر دهد. همچنین می تواند شکل‌های مختلفی مانند دستگاه‌های مکانیکی، الکترونیکی یا نرم‌افزاری وجود داشته باشد.

آموزشگاه موسیقی بهنواز با افتخار دوره‌های تخصصی آموزش ساز کاخن را برای علاقه‌مندان به موسیقی ارائه می‌دهد. در این دوره‌ها، با تکنیک‌های پایه و پیشرفته نواختن کاخن آشنا شده و زیر نظر اساتید مجرب، توانایی‌های خود را در زمینه ریتم و نوازندگی افزایش دهید. فرصتی بی‌نظیر برای یادگیری از بهترین‌ها و تجربه‌ی لذت‌بخش موسیقی، همین حالا ثبت‌نام کنید.

ارتباط با ما : ۰۹۲۱۴۴۲۳۷۸1

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *