آموزش گیتار: شروع یادگیری از صفر

آموزش گیتار از مبتدی تا حرفه ایی

آموزش گیتار: شروع یادگیری از صفر

آموزش گیتار یکی از پرطرفدارترین فعالیت‌های آموزش موسیقی در سراسر جهان است. یادگیری این ساز نه تنها به شما امکان می‌دهد تا بتوانید آهنگ‌های محبوب خود را بنوازید، بلکه فواید زیادی نیز برای ذهن و روح دارد. از افزایش تمرکز و تقویت حافظه تا کاهش استرس و بهبود هماهنگی دست و چشم، یادگیری گیتار می‌تواند تاثیرات مثبتی بر زندگی شما بگذارد. در این مقاله جامع، به آموزش گیتار برای مبتدیان خواهیم پرداخت و نکات و تمرینات مفیدی را برای شروع یادگیری این ساز محبوب ارائه خواهیم داد. چه قصد دارید به عنوان یک سرگرمی گیتار بنوازید یا به صورت حرفه‌ای این هنر را دنبال کنید، این راهنما برای شما مفید خواهد بود.

 

آموزش گیتار برای مبتدیان

برای شروع آموزش گیتار از مبتدی افراد با چالش های مختلف و گاها پیچیده نیز رو‌به رو می‌شوند و قبل از هر چیزی باید به خوبی با ساز گیتار آشنا شوند. نت ها و آکورد هارا نیز بشناسند. افراد علاقه‌مند به گیتار می‌توانند از هر سنی آموزش گیتار را نیز شروع کنند اما معمولا برای کودکان می‌توانند از سن 9 سال، یادگیری را شروع کنند. قبل از شروع اموزش گیتار ابتدا باید ساز مناسب برای افراد مبتدی را نیز تهیه کنید و به آیتم های مختلف نیز توجه کنید. در ادامه به شما توزیح خواهیم داد که برای شروع آموزش گیتار باید به چه نکاتی توجه کرد و عوامل موثر در یادگیری را برای شما علاقه مندان شرح می‌دهیم.

 

راهنمای خرید گیتار برای مبتدیان

گیتار یکی از محبوب ترین ساز ها محسوب می‌شود و به دلیل معروفیت بالای این ساز انواع مختلفی از گیتار در بازارها موجود است اما باید برای آموزش گیتار به این نکات توجه کنید که، چه نوع گیتاری برای افراد مبتدی مناسب است؟ آیا برای شروع یادگیری گیتار الکتریکی مناسب است یا کلاسیک؟ کدام جنس از نظر کیفیت بهتر است؟ سیم فولادی یا نایلونی بهتر است؟ همچنین بودجه مشخص شده شما چقدر است؟

در ادامه تمام نکاتی که باید به آن توجه کنید را به شما توزیح خواهیم داد:

کلاسیک یا الکتریکی؟ برای شروع معمولا توصیه می‌شود از گیتارهای کلاسیک آموزش گیتار را نیز شروع کنید زیرا نسبت به  الکتریکی یادگیری ان آسان است و به مهارت کمتری نیاز دارد همچنین از لحاظ قیمت هم نیز پایین تر است.

 

سیم نایلونی یا فولادی؟ در گیتار های کلاسیک از سیم های نایلونی استفاده میکنند زیرا سیم های نایلونی تنش کمتری نسبت به سیم های فولادی دارند و صدای گرم و شفاف تری هم دارند. ولی در گیتار های الکتریکی  از سیم های فلزی استفاده میشود. سیم های نایلونی برای افراد مبتدی بسیار مناسب تر است زیرا ضربه زدن به ان راحت تر است چه بسا افراد مبتدی هنوز انگشتان قوی ندارند پس یادگیری برای آن آسان‌تر است.

جنس گیتار؟ گیتار ها معمولا از سه نوع چوب معروف صنوبر، سدر و رزوود نیز ساخته می‌شوند.

 

انواع گیتار ها

  1. گیتار کلاسیک با سیم نایلونی

این نوع گیتار ها که با نام گیتار کلاسیک یا فلامینگو شناخته میشوند سیم آن ها از جنس نایلون است. آکوستیک گیتارهایی هستند که برای نواختن آن‌ها نیازی به اتصال به امپلی فایر و یا کارت صدا ندارید و این موضوع باعث شده تا بتوانید آن‌ها را به راحتی با خود حمل کنید و با استفاده از آن‌ها به نوازندگی بپردازید.

  1. گیتار های کلاسیک با سیم فلزی

گیتار های آکوستیک نوع دوم گیتار هایی هستند که سیم آن ها از جنس فلز است. این نوع گیتارها بدنه آن‌ها عموما در انواع مختلف تولید می‌شود. بدلیل استفاده از سیم‌های استیل به جای سیم‌های نایلونی، گیتارهای آکوستیک صدای بسیار تیزتری نسبت به گیتارهای کلاسیک دارند. همین موضوع باعث شده تا بسیاری از نوازندگان در سبک‌هایی مانند فولک، بلوز و یا راک  مشغول به فعالیت هستند.

  1. گیتار الکتریکی

گیتارهای الکتریک را می‌توان از انعطاف پذیرترین و خاص‌ترین انواع گیتار دنیا به شمار آورد. شما می‌توانید با استفاده از این گیتارها در تمامی سبک‌های موسیقی به نوازندگی بپردازید. مهم‌ترین ویژگی گیتارهای الکتریک، پیکاپ‌های آن‌ها می‌باشد. پیکاپ‌ها اصلی‌ترین دلیلی است که آن را الکتریک می‌نامیم. شما می‌توانید گیتار الکتریکی را به انواع محتلف امپلی فایرها متصل کنید. گیتار های الکتریکی یه انوع های مختلفی با ویژگی های متفاوت نیز تقسیم می‌شوند. از مشهورترین انواع گیتار الکتریک گیتار Solid body است که اسم خود را از نوع طراحی بدنه که از چوب یکدست و بدون حفره صدا استفاده می‌کند، گرفته است و پیکاپ و دیگر قطعات الکتریکی نیز روی آن نصب می‌شوند.

 

آشنایی با اجزاء مختلف گیتار

گیتار های مختلف میتوانند اجزا متفاوتی داشته باشند شناخت اسن بخش ها برای آموزش گیتار بسیار ضروری است. در این بخش تمام بخش های متداول گیتار را برای شما شرح می‌دهیم:

  • سردسته گیتار: گوشی های صدا روی آن نصب میشوند.
  • گوشی های کوک: گیتار های عادی دارای 6 گوشی کوک هست و کار آن ها تنظیم کردن نت ها با چرخش سیم ها است.
  • تیغ سردسته : نام دیگر ان شیطونک است و وظیفه اش منظم نگه داشتن سیم ها برای اتصال به گوشی تنظیم کوک است.
  • فرت ها: نام دیگر آن پرده است که نوازندگان  برای مشخص کردن فاصله بین نت از فرت استفاده میکنند. فرت ها با یه تیغه فلزی از هم جدا میشوند.
  • صفحه انگشت گذاری: شما اگه راست دست باشید با انگشتای دست چپ(و بالعکس) نت ها را روی فرت های موجود در فرت بورد می گیرید.کل دسته گیتار که فرت ها روش نصب هستند را فرت بورد می‌گویند.
  • دسته یا گردنه
  • دهانه یا سوراخ صدا: شما با نواختن سیم ها آن هارا به ارتعاش در میاورید و صدا از این قسمت وارد کاسه صدا میشود و طنین می‌اندازد.
  • مارک گل رز یا رزتا
  • تیغه و پل خرک

 آشنایی اجزاء مختلف گیتار

نحوه در دست گرفتن گیتار

اول قدم برای آموزش گیتار نحوه نشستن و در دست گرفتن گیتار است که تاثیر بسیاری بر نواختن و تسلط بر ساز دارد. برای اینکه گیتار را به طور صحیح  در دست بگیرید باید به چند نکته توجه داشته باشید ابتدا قبل از هر کاری باید برای نوازندگی روی یک صندلی یا چهارپایه بنشینید بخاطر داشته باشید کمر شما همیشه باید به حالت صاف قرار داشته باشد این کار در ابتدا برای هنرجویان مشکل می باشد زیرا برای دیدن فرت بورد و حرکت دستانشان مجبورند به جلو خم شوند اما به مرور زمان و با تمرین بیشتر دیگر نیازی به دیدن دستان خود نخواهید داشت. افراد راست دست باید گیتر را روی پای راست خود (بالعکس برای افراد چپ دست) قرار بدهند به شیوه ایی که ساز لیز نخورد. باید قسمت فوقانی گیتار کاملاً روی قفسه سینه شما قرار بگیرد و در گودی گیتار روی ران پای راست شما باشد.

تقویت انگشتان برای آموزش گیتار

تقویت انگشتان برای آموزش گیتار

یکی از عوامل تاثیر گذار در پیشرفت یادگیری گیتار تقویت انگشتان است افرادی که آموزش گیتار را شروع می‌کنند در ابتدا به دلیل تمرینات مکرر و فشار سیم گیتار به سرانگشتان آن ها دچار درد و پوست انگشتان پس از مدتی ضخیم می‌شود.

روش 1234 برای تقویت انگشتان برای آموزش گیتار:

۱- انگشت اول (سبابه) خود را روی فرت اول سیم ششم قرار داده و پیک زدن را از بالا به پایین آغاز کنید.

۲- انگشت دوم (میانه) خود را روی فرت دوم سیم ششم قرار داده و این بار از پایین به بالا پیک بزنید.

۳- انگشت سوم (پس میانه) را روی فرت سوم سیم ششم قرار داده و از بالا به پایین پبک بزنید.

۴- انگشت چهارم (کوچک) را روی فرت چهارم سیم ششم قرا دهید و از پایین به بالا پیک بزنید.

این چهار مرحله را برای سیم های پنجم تا اول نیز تکرار کنید.

 

بعد از نواختن آخرین نت یعنی فرت چهارم سیم اول انگشت اول خود را نیم پرده جلو برده و همین الگو را تکرار کنید.

یعنی با انگشت اول روی فرت دوم سیم اول از بالا به پایین ضربه بزنید،

با انگشت دوم روی فرت سوم سیم اول از پایین به بالا ضربه بزنید،

با انگشت سوم روی فرت چهارم سیم اول از بالا به پایین ضربه بزنید،

با انگشت چهارم روی فرت پنجم سیم اول از پایین به بالا ضربه بزنید و…

این مراحل را تا سیم ششم تکرار کنید

بعد از رسیدن به سیم ششم انگشت اول را نیم پرده جلو برده و دوباره تا سیم اول بروید.

این تمرین را تا فرت دوازدهم ادامه دهید سپس برگردید.

 

آموزش آکورد های گیتار

یکی از عوامل مهم در آموزش گیتار یادگیری آکورد های گیتار است، زمانی که دو یا چند نت با فواصل مشخص را بطور همزمان بنوازیم آکورد خواهیم داشت. برای نواختن ریتم در گیتار باید آکوردها را یاد بگیریم و به آنها مسلط شویم. آکوردهای سه تایی (تریاد) از جمله پر کاربردترین درهرسازی خصوصا گیتار می باشند. این آکورد ها را براحتی می توانیم با سه انگشت دست چپ خود درسر دسته گیتار گرفته و بنوازیم.

آکورد لامینور Am

برای گرفتن آکورد لامینور کافیست انگشت یکم را بر روی  سیم دوم فرت ۱ بگذارید. سپس انگشت دوم و سوم خود را به ترتیب بر روی سیم چهاروسه ، فرت ۲ قرار دهید.

آکورد لاماژور  (Major) A

برای گرفتن آکورد لاماژور انگشت ۲، ۳ و ۴ را بر روی فرت ۲  سیم چهارم ، سوم ، دوم  قرار دهید. توجه داشته باشید که صدای سیم یکم  به درستی شنیده شود.

–  آکورد می مینور  Em

برای گرفتن آکورد می مینور انگشت دوم و سوم خود را بر روی فرت دوم سیم ۴ و۵  قرار دهید.

 آکورد می ماژور  (Major) E

گرفتن آکورد می ماژور مانند می مینور (Em) است. با این تفاوت که باید انگشت یکم خود را بر روی سیم سوم فرت ۱ قرار دهید.

آکورد ر مینور Dm

برای گرفتن آکورد ر مینور انگشت یکم را روی سیم اول فرت ۱ بگذارید. سپس انگشت دوم را روی سیم ۳ فرت دوم قرار دهید. در آخر انگشت سوم روی سیم دوم فرت ۳ بگذارید.

– نحوه گرفتن آکورد ر ماژور  (Major) D

برای گرفتن آکورد ر ماژور انگشت اول را بر روی سیم سوم باره ۲ قرار دهید. سپس انگشت دوم را بر روی سیم یک باره دوم و انگشت سه را برروی سیم دوم باره ۳ بگذارید.

 

برای آشنایی با دیگر ساز های محبوب مقالات زیر را مطالعه کنید

آموزشگاه موسیقی بهنواز با ده سال سابقه درخشان در زمینه موسیقی و کادر مجرب و حرفه ایی آماده پرورش نوازندگان از مبتدی تا پیشرفته است. درآموزشگاه بهنواز با ارائه خدمات با کیفیت و اساتید حرفه ایی و همچنین محیط آموزشی مناسب فرصتی عالی برای شما علاقه‌مندان به موسیقی از کوچک تا بزرک است. برای کسب اطلاع بیشتر درمورد دوره های آموزشی و خدمات دیگر با ما تماس حاصل فرمایید.

شماره تماس : ۰۹۲۱۴۴۲۳۷۸۱

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *