آموزش داربوکا: صفر تا صد نوازندگی داربوکا

آموزش داربوکا

آموزش داربوکا: مسیر حرفه‌ای نوازندگی داربوکا

داربوکا یا به اصطلاح تمپو یک ساز کوبه ایی جذاب است که با نواختن ریتم خاص خود علاقه مندان زیادی را به خود جذب می کند. آموزش داربوکا برای علاقمندان به موسیقی می تواند یک تجربه ی لذت بخش و هیجان انگیز باشد. در این مقاله به شما یاد می دهیم که چه گونه بر تکنیک های نواختن داربوکا مسلط شوید اما نکته مهم این است که برای آموزش داربوکا تنها مسلط شدن به تکنیک ها کافی نیست و باید بر ضرب وتمپو هم تسلط کافی را داشته باشید.امیدواریم که آموزشگاه بهنواز با این مقاله شما را در این مسیر همراهی کند.

مقالات مرتبط:
نت داربوکا
آموزش داربوکا در شیراز

آشنایی با داربوکا

تاریخچه داربوکا

ریشه‌های داربوکا به خاورمیانه و آفریقا برمی‌گردد. نام داربوکا از ریشه عربی “ضرب” گرفته شده است که به معنای ضربه زدن است و به خوبی ماهیت این ساز را توصیف می‌کند. ساز داربوکا جایگاه ویژه ایی در سنت های مختلف دارد و و در انواع سبک‌های موسیقی ایرانی از جمله موسیقی سنتی، تلفیقی و پاپ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع داربوکا

1- داربوکای چوبی: این نوع ساز داربوکا برای مبتدیان بسیار مناسب است.صدایی گرم وبم تر نیز تولید می کند.
2- داربوکا سفالی: داربوکای سفالی قدمتی طولانی دارد و صدایی گرم و عمیق تولید می‌کند. این نوع داربوکا به دلیل شکنندگی، نیاز به مراقبت بیشتری دارد.
3- داربوکا فلزی: رایج‌ترین نوع داربوکا، داربوکای فلزی است. این نوع داربوکا استحکام بالایی دارد و صدای شفاف و روشنی تولید می‌کند.

داربوکای مناسب برای مبتدیان

برای مبتدیانی که به تازگی می‌خواهند نوازندگی داربوکا را شروع کنند، انتخاب ساز مناسب بسیار مهم است.به همین دلیل علاقه مندان که میخواهند اموزش داربوکا را شروع کنند باید به آیتم های متفاوتی مانند جنس بدنه،اندازه،نوع صدا نیز توجه لازم را داشته باشند. همچنین برای نگه داری اصولی و درست ساز داربوکا باید از ضربه زدن مستقیم و محکم بپرهیزید ،داربوکا را در جای خشک و خنک نگهداری کنید،از پارچه ایی نرم و خشک برای تمیز کردن آن استفاده کنید و برای حمل و نقل آن از کیف مخصوص استفاده کنید.

بهترین سن برای یادگیری ساز داربوکا

بهترین سن برای شروع یادگیری داربوکا، سنی است که علاقه و انگیزه کافی برای یادگیری در فرد وجود داشته باشد. اما به طور کلی یادگیری موسیقی از سنین 6 تا 7 سال به بعد میتوانند یادگیری داربوکا را شروع کنند زیرا کودکان قدرت یادگیری بالایی دارند و فرآیند یادگیری در سنین پایین بسیار سریع تر است.

اصول اولیه نوازندگی داربوکا

اصول اولیه نوازندگی داربوکا
نحوه صحیح گرفتن داربوکا

ابتدا باید به صورت درست روی زمین یا صندلی بنشینید و سپس پاهایتان را به اندازه عرض شانه هایتان باز کنید و داربوکا را بین پاهای خود قرار دهید. دست غالب‌تان را روی لبه بالایی داربوکا قرار دهید و با انگشت شست، لبه داخلی را بگیرید. دست دیگر را زیر بدنه داربوکا قرار دهید و به عنوان تکیه‌گاه استفاده کنید.

قسمت های ساز داربوکا

داربوکا به طور کلی به سه قسمت تقسیم می‌شود:
• بدنه: با ضربه زدن به بدنه، صدایی بم و عمیق تولید می‌شود.
• لبه: ضربه زدن به لبه، صدایی تیز و بلند تولید می‌کند.
• پوست: ضربه زدن به مرکز پوست، صدایی خشک و واضح تولید می‌کند.

همچنین مقالات مرتبط زیر را مطالعه فرمایید:
آموزش داربوکا در تهران
آموزش هنگدرام

ضرب‌های پایه

ضرب مستقیم: ساده‌ترین ضرب، ضربه مستقیم به مرکز پوست داربوکا است. این ضرب پایه و اساس بسیاری از ریتم‌ ها است.
ضرب لبه: با ضربه زدن به لبه‌ی داربوکا، صدایی تیز و مشخص تولید می‌شود. این ضرب برای ایجاد تاکید و تغییر ریتم بسیار مفید است.
ضربه ترکیبی: با ترکیب ضرب‌های مستقیم و لبه، می‌توانید ریتم‌های متنوع‌تری ایجاد کنید.

آموزش ضرب و تمپو

در این قسمت میخواهیم به یکی از مهمترین بخش‌های نوازندگی داربوکا یعنی ضرب و تمپو بپردازیم. تمپو درواقع بخشی از نوازندگی است که به سرعت یا کندی یک قطعه موسیقی اشاره دارد. ضرب، به الگوی تکرارشونده‌ی صداها و سکوت‌ها در موسیقی گفته می‌شود. ضرب‌ها به ما می‌گویند که کجا باید ضربه بزنیم، با چه قدرتی، و چه مدت زمانی بین هر ضربه مکث کنیم. ضرب و تمپو رابطه ی مستقیمی با یک دیگر دارند.درواقع ضرب و تمپو به موسیقی ساختار میدهد و عواطف و احساس زیادی را در شنونده ایجاد می کند، در حالی که یک موسیقی با ضرب آرام و تمپو کند می‌تواند احساس آرامش و غم انگیزی را ایجاد کند.

یادگیری ضرب و تمپو

• استفاده از مترونوم: مترونوم ابزاری است که به شما کمک می‌کند تا ضرب‌های خود را با سرعت یکسان بزنید.
• گوش دادن به موسیقی: به موسیقی‌های مختلف گوش دهید و سعی کنید ضرب و تمپو آن‌ها را تشخیص دهید.
• تمرین با گروه: تمرین با سایر نوازندگان به شما کمک می‌کند تا هماهنگی خود را بهبود بخشید.
• ضبط کردن خود: با ضبط نواختن خود، می‌توانید اشتباهات خود را شناسایی کرده و آن‌ها را اصلاح کنید.

چرا آموزشگاه بهنواز را برای شروع آموزش داربوکا انتخاب کنیم؟

اساتید برتر آموزشگاه بهنواز

برای شروع یادگیری ساز داربوکا مهم ترین عامل پیدا کردن یک راهنما و استاد خبره است که تکنیک های نوازندگی را به شما آموزش دهد به همین دلیل آموزشگاه بهنواز برای تمامی علاقه مندان به یادگیری اساتید برتر را انتخاب کرده تا شما با خیال راحت آموزش را شروع کنید. استادعلی اصغر بقاپور از بهترین استاتید آموزش ساز داربوکا و موسس اموزشگاه بهنواز است. استاد بقاپور با تسلط کامل بر نواختن ساز و همچنین آموزش تکنیک های متنوع شما را از مبتدی به حرفه ایی تبدیل میکند همچنین از جمله افتخارات ایشان می توان به مقام اول جشنواره کوبه ای نوازان سال ۹۴، کارت صلاحیت تدریس سازمان فنی و حرفه ای، کارت صلاحیت درجه ۱ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری‌های متعدد با صدا و سیمای استان فارس و پایتخت نیز اشاره کرد.

محیط مناسب آموزشگاه

یکی از ویژگی های برجسته آموزشگاه بهنواز ایجاد محیط آموزشی مناسب است. درواقع بهنواز تلاش کرده است با ایجاد فضای آرام و همچنین کلاس هایی با دیوار عایق صوتی و تجهیزات مناسب برای نوازندگی ،مسیر یادگیری را برای شما آسان کند.

با افتخار، شما را به ثبت نام در دوره‌های آموزشی آموزشگاه بهنواز با حضور برجسته‌ترین اساتید کشور دعوت می‌کنیم. فرصت طلایی خود را از دست ندهید و همین حالا برای ثبت نام و دریافت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

شماره تماس: ۰۹۲۱۴۴۲۳۷۸۱

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *